Innovation based on you
Innovation based on you
Innovation based on you
4 Basit Adımda Sağlıklı ve Güzel Saçlar

4 Basit Adımda Sağlıklı ve Güzel Saçlar

En az bakım gerektiren saç bakım rutinini mi arıyorsunuz? Saçlarınızı parlak, sağlıklı ve hasarsız tutmak için size 4 kolay adım gösteriyoruz! 

1: Nasıl Düzgün Açılacağını Öğrenin

Bu ilk başta mantıklı gelmeyebilir, ancak duştan önce düğümleri ve karışıklıkları nazikçe gidermek için en sevdiğiniz saç fırçasını kullanmak, daha sonra kırılma olasılığını büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olacaktır.




2: Temizleyin Ve Nemlendirin

İlk olarak, saçınızı nazikçe temizleyen ve nemlendiren kaliteli bir şampuan ve saç kremi ikilisiyle başlayın. 

Çoğu insanın saçlarını her gün yıkamasına gerek yoktur. Aslında, saçınızı çok sık yıkamak saçınızı ve saç derinizi kurutabilir, saç derinizin sebum azlığını telafi etmek için daha fazla yağ üretmesine neden olabilir.

Çok fazla şekillendirici ürün kullanıyorsanız veya yağlı bir saç derisine sahipseniz, kalıntıları gidermeye yardımcı olmak için ayda 1-2 kez arındırıcı bir şampuan kullanmak isteyebilirsiniz.

Saçı beslemek, nemlendirmek ve güçlendirmek için haftada 1 - 2 kez derinlemesine bakım uygulayın. Bu, daha yumuşak, daha parlak ve daha güçlü saç telleri için önemlidir.

3: Isıyı Düşürün

Kavurucu sıcak bir duş almak cazip gelebilir, ancak bundan kaçındığınızda cildiniz (ve saçlarınız) onları haşlamadığınız için size teşekkür edecektir.

Yüzünüzdeki gözeneklere benzer şekilde, sıcak su da saç gözeneklerini açarak nem kaybına yol açabilir. Bunu önlemek için, gözenekleri kapatmak ve saçınızı pürüzsüz ve parlak bırakmak için duşun sonunda bir miktar soğuk suyla (dayanabiliyorsanız soğuk suya) duruladığınızdan emin olun.

4: Havlunuzu Kullanırken Dikkat Edin

Saçınızı havluyla kuruturken, önce fazla suyu nazikçe sıktığınızdan emin olun.

Saçı asla ovalamayın veya çalkalamayın, çünkü bu hareket saçın dış yüzeyini sertleştirerek hasara, kırılmaya ve kabarmaya neden olur.

Mikrofiber saç havlusu, geleneksel pamuklu havluya göre daha fazla su emen daha yumuşak ve nazik bir versiyonudur.

Genellikle sağlıklı ve güzel saçlara ulaşmanın ciddi çaba ve harcama gerektirdiği düşünülse de, aslında anlattığımız bazı basit değişikliklerle bunu elde etmenin zor olmadığını deneyimleyeceksiniz.